2020 metų birželio mėnesį SAP pristatė atnaujintą veiklos analitinį sprendimą – SAP BusinessObjects BI 4.3. Šiuolaikiški, patogūs bei interaktyvūs SAP BusinessObjects BI 4.3 veiklos analitiniai sprendimai ir priemonės suteiks galimybę pasiekti, analizuoti bei platinti analitinę informaciją žymiai lengviau, patogiau ir vaizdžiau. Naujosios šio ateities sprendimo sąsajos su debesijos SAP analitiniu sprendimu SAP Analytics Cloud atvers duris į vieningą analitikos, išplėstinės analizės, prognozavimo bei planavimo pasaulį.

Šiame straipsnyje aš glaudžiai aprašysiu SAP BusinessObjects BI 4.3 Web Intelligence galimybes.

Web Intelligence

Pagrindinė analitikų darbo priemonė Web Intelligence naujojoje versijoje sulaukė žymių permainų.

Web Intelligence paleidžiame prisijungę prie BI Launchpad portalo

Atsidarę Web Intelligence, iš karto pastebėsime visiškai pakeistą vartotojo sąsają. Viršutinės meniu juostos pakeistos viena kontekstiškai besikeičiančia ir prisitaikančia įrankių juosta. Dirbti su dokumento objektais, sąvokomis ir duomenimis galima naudojant kontekstines priemones arba lango dešinėje pusėje atverčiamas naujas įrankių juostas.

Web Intelligence aplinka

Web Intelligence – vieninga priemonė visiems analitikams ir informacijos naudotojams. Atidarytas dokumentas analitiką pasitiks paprasta vartotojo sąsaja „Reading Mode”, skirta informacijos peržiūrai ir analizei, o, pasirinkus „Design Mode”, bus galima pradėti naudotis visomis analitinio dokumento kūrimo, formatavimo bei ruošimo galimybėmis. Taip pat vartotojams, kuriems nereikia viso funkcionalumo, bet „Reading Mode” galimybių per mažai, bus galima sukurti naujas jų poreikiams pritaikytas Web Intelligence priemonės vartotojo sąsajas, turinčias reikiamo funkcionalumo rinkinius.

Analitinės užklausos kūrimo langas

Web Intelligence priemonė naudoja HTML5 technologijas (nebereikės JAVA), o vartotojo sąsajos patogumą ir ergonomiškumą užtikrina SAP FIORI dizaino principai. Taip pat buvo užtikrinta, kad visas dabartinis Web Intelligence funcionalumas būtų įgyvendintas ir 4.3 versijoje. Web Intelligence dokumentai yra suderinami tiek su darbu įprastuose kompiuteriuose, tiek su lietimui jautriais įrenginiais (angl. „Touch ready”). Į vartotojo kompiuterį diegiama Web Intelligence priemonė yra 64BIT – didesnius duomenų masyvus nuo šiol galima analizuoti lengviau ir patogiau.

Web Intelligence dokumento sukūrimas

Papildoma informacija