2020 metų gruodžio mėnesio pradžioje SAP išleido SAP BusinessObjects BI 4.3 SP01 atnaujinimą, kuriame surasime visas galimybes ir priemones, nepatekusias į pirmąją SAP BusinessObjects BI 4.3 laidą, dar labiau patobulintą vartotojo sąsają, naujų patogumo, našumo ir produktyvumo galimybių bei daugiau stabilumo ir kokybės.

Šiuolaikiški, patogūs bei interaktyvūs SAP BusinessObjects BI 4.3 veiklos analitiniai sprendimai ir priemonės suteiks galimybę pasiekti, analizuoti bei platinti analitinę informaciją žymiai lengviau, patogiau ir vaizdžiau. Naujosios šio ateities sprendimo sąsajos su debesijos SAP analitiniu sprendimu SAP Analytics Cloud atvers duris į vieningą analitikos, išplėstinės analizės, prognozavimo bei planavimo pasaulį.

Šiame straipsnyje aš glaudžiai aprašysiu SAP BusinessObjects BI 4.3 SP01 naujienas bei galimybes.

Web Intelligence

SAP BusinessObjects Web Intelligence – pagrindinė analitikų priemonė duomenų analizei, ataskaitų ir vizualių ekranų kūrimui bei informacijos platinimui.

SAP BusinessObjects BI 4.3 SP01 Web Intelligence priemonė

SAP BusinessObjects BI 4.3 SP01 versijoje dar lengviau pasiekti reikiamas priemones dviejose pagrindinėse įrankių juostose – Main (pagrindinė analitinių objektų, struktūros, komentarų bei savybių juosta) ir Build (pagrindinė darbo su elementais priemonių juosta).

Pagrindinės Web Intelligence įrankių juostos

Analitinių objektų išdėstymas pagal abėcėlę, užklausas bei objektų aplankus pritaikytas visuose objektų naudojimo languose.

Visus pasirinkto elemento komentarus galima kopijuoti, naudojant Copy All mygtuką.

Analitinio dokumento skaitymo vaizde (Reading mode) struktūra, komentarai ir savybės įtrauktos į vieną bendrą juostą (Main).

Pakeisti analitinių objektų vaizdavimo paveiksliukai. Nuo šiol jie vaizdingesni, suprantamesni bei patogesni naudoti. Naujieji paveiksliukai naudojami visuose, darbui su analitiniais objektais skirtuose, Web Intelligence languose.

Web Intelligence analitinių objektų vaizdavimo paveiksliukai

Uždaryta Web Intelligence priemonė išsaugo labai daug įvairių savybių ir nuostatų, kurios lauks naudotojo kitą kartą atsidarius Web Intelligence – pvz.: Main ir Build juostų būsena, analitinių objektų vaizdavimo būsena, užklausų kūrimo priemonės vaizdas, paskutinės spalvų paletėje naudotos spalvos bei kitos savybės.

Visi grupinio Input Control filtro sudedamieji filtrai pagal nutylėjimą vaizduojami filtrų juostoje.

Web Intelligence grupinis Input Control filtras

Visos analitinių elementų priemonės įtrauktos į kontekstinę priemonių juostą. Savaime atsirandantis priemonių langelis, pažymėjus analitinį elementą, šioje versijoje buvo pašalintas.

Web Intelligence elemento kontekstinė priemonių juosta

Visus įmanomus grafikų tipus įterpimui į darbo erdvę galima pasirinkti įrankių juostos Insert skirtuke.

Web Intelligence priemonėje sugrąžinta galimybė kurti bei keisti jau sukurtas nuorodas į internetines svetaines, kitus Web Intelligence dokumentus bei to paties dokumento kitus lapus.

Naudojant SAP BusinessObjects CMC galima pritaikyti Web Intelligence naudotojo sąsają kiekvienam analitikui.

Sugrąžintas Text tipo duomenų šaltinis. Saugojimo į CSV bylą metu, galima pasirinkti skirtingus stulpelio skirtuko simbolius.

Pagerinta formulių kūrimo naudotojo sąsaja bei Pos ir RPos funkcijos.

Web Intelligence dokumento Insert / Blank Cell juostoje vėl galime naudotis Prompt filtrų reikšmėmis. O užklausos vykdymo langelyje, atsidarę Prompt filtrą, galime surūšiuoti jo reikšmes.

Web Intelligence Rich Client programą naudotojai gali atsisiųsti iš BI Launchpad svetainės.

Galimybė atsisiųsti Web Intelligence Rich Client

Kiti pakeitimai:

  • Dokumento viduje naudotojas gali atlikti reikšmių paiešką. Ieškomas tekstas atidarytame lape paryškinamas geltonai.
  • Jungimosi prie Web Intelligence Rich Client metu galima pasižiūrėti įvestą slaptažodį.
  • Paskyros, savybių bei nuostatų iškvietimo mygtukai perkelti į dešinį viršutinį programos lango kampą.

Information Design Tool

SAP BusinessObjects Information Design Tool – analitinių Sąvokų Sąrašų kūrimo priemonė.

Information Design Tool priemonę papildė du nauji duomenų šaltiniai – MongoDB ir SAP Data Warehouse Cloud.

eFashion demo Sąvokų Sąrašas nuo šiol naudoja SQLite duomenų bazę.

Scheduling ir Publishing

SAP BusinessObjects Scheduling ir Publishing – analitinių dokumentų savaiminio platinimo vidiniams ir išoriniams analitikams priemonė.

Analitinių dokumentų platinimas gali būti vaizduojamas kalendoriuje arba kaip sąrašas.

Kiti pakeitimai:

  • Dokumento platinimo metu galima nurodyti Reply-To adresą.
  • Dokumento platinimo lange galima pakeisti el. laiške rašomo teksto išvaizdą.
  • History lango turinys atsinaujina kas 3 sekundes.

BI Launchpad

SAP BusinessObjects BI Launchpad – pagrindinė analitikų svetainė.

SAP BusinessObjects BI 4.3 SP01 versijoje BI Launchpad įgavo nemažai išvaizdos pakeitimų. BI Launchpad paskyros bei visų nustatymų langai buvo perkelti į svetainės lango dešinį viršutinį lango kampą. Paspaudus naująjį paskyros mygtuką, galima išsikviesti nuostatų keitimo langą, pasikeisti priemonių ir programų išdėstymą namų puslapyje, sužinoti daugiau apie BI Launchpad priemonę arba išeiti iš svetainės.

BI Launchpad paskyros priemonės

Nuostatų Database Credentials lange naudotojas turi galimybę įrašyti prisijungimo duomenis prie skirtingų duomenų bazių. O Appearance – pasirinkti vieną iš naujų BI Launchpad svetainės išvaizdos temų.

Veiksmus su analitiniais dokumentais BI Launchpad svetainėje galima atlikti dešiniuoju pelės klavišu iškviestame priemonių lange. Pažymėti dokumentą patogiai galima bet kurioje jo juostos vietoje. O dokumentą perkelti į kitą aplanką – pertempimo būdu.

BI Launchpad dokumento priemonių langas

Apibendrinimas

SAP BusinessObjects BI 4.3 – tai esminis atnaujinimas, visaverčiam analitiniam sprendimui suteikiantis visą aibę naujų, šiuolaikiškų, patogių, intuityvių bei dinamiškų priemonių ir galimybių, padėsiančių drąsiai sutikti bei išspręsti visus analitikos iššūkius.

Norėtumėte sužinoti daugiau – susisiekite su mumis ir mes jums padėsime.

Web Intelligence dokumento sukūrimas

Papildoma informacija